Coronaproof Chiro

JOEHOE! we hebben goed nieuws gekregen: we mogen weer Chiro geven voor kinderen jonger dan 12 jaar. 

kinderen jonger dan 12

Kinderen die jonger zijn dan 12 jaar mogen terug naar de Chiro komen. dat vinden wij natuurlijk zeer tof. Maar om dit Coronaproof te laten verlopen zijn er wel wat regels. 

1. De ouders zetten de gasten af aan de oprit. Er komen dus geen ouders op het terrein. Aan het begin van de oprit staat iemand van de leiding om de handen te ontsmetten en de euro voor de 4 uurtjes te ontvangen.

2. Als de gasten toekomen, worden ze meteen volgens afdeling verdeeld. Ribbels: gaan naar het rakwi lokaal via de branddeur aan de kant van de speeltuin. Speelclub gaat naar het speelclublokaal via de branddeur naast het tuinhuis. Rakwi’s gaan naar de keuken via de branddeur ter hoogte van het ijzerkot.

 

3. We doen geen kring. We beginnen gewoon om 14u en eindigen om 17u. De groepen gaan elk om de beurt naar buiten. Beginnend bij de ribbels.

4. Vieruurtje: iedereen wast de handen voor het vieruurtje. De vieruurtjes worden op voorhand al verdeeld onder de groepen en in het juiste lokaal gelegd. tijdens het vieruurtje is het ook pauze de alle groepen doen dit in hun bubbel onder begeleiding van hun eigen leiding dit kan in hun toegewezen lokaal of op hun toegewezen speelterrein: voor ribbels is dit de speeltuin. voor de speelclub ons eigen chiro terrein en voor de rakwis is dit in het park. tijdens het 4 uurtje worden ook alle ramen en deuren open gezet om alle lokalen te verluchten.

5. als er een gastje naar de toilet moet, gaat er sowieos iemand van de leiding mee. Eerst worden de deurklinken en de handen van het gastje ontsmet. Als het gastje van het toilet komt, worden de handen gewassen en nadien nog eens ontsmet.

kinderen ouder dan 12

voor kinderen ouder dan 12 mogen we jammer nog steeds geen chiro geven op het terrein. voor hun zullen wij elke zondag een alternatief online spel voorzien waar zij van thuis uit aan kunnen meedoen. zo kunnen ze op zondag toch nog een beetje genieten van het chiro gevoel.​

We hopen natuurlijk dat wij jullie zo snel mogelijk terug op de gewoonlijke manier mogen ontvangen dit kan natuurlijk alleen als we ons allen aan de coronamaatregelen houden. 

coronatips.png