top of page

Chiro-uniform

Een Chirojongen of -meisje, hoe kun je die herkennen? Je hebt een aantal manieren: de persoon speelt super graag spelletjes, is elke zondagmiddag niet thuis en heeft het typische uniform van de Chiro aan. De meeste Chiro's hebben hun eigen typisch uniform, aangevuld met bepaalde kledingstukken van De Banier, dé Chirowinkel van de Chiro. Hieronder vindt u meer informatie over welke kleren onderdeel zijn van het typische uniform van Chiro Bobo.

363936596_689468683218546_4619935731694665120_n.jpg

(klik op de afbeelding om doorverwezen te worden naar de website van De Banier) 

Het kostenplaatje

Het uniform van een Chiro-jongen en - meisje verschillen op zich niet zoveel van elkaar. Beiden dragen ze een groene T-shirt van Chiro Bobo (of een rode van De Banier). Daarnaast hebben we ook een blauwe trui van Chiro Bobo. De jongens dragen doorgaans een korte Chiro-short die je vindt bij De Banier. De meisjes dragen doorgaans een Chiro-rok. Draag je liever een Chiro-short? Geen probleem! 

Je hebt ook een aantal optionele kledingstukken die altijd handig zijn op een Chiro-zondag. Ik heb het natuurlijk over de Chiro-sokken (blauw of rood) die je ook kan kopen bij De Banier. Je kan er ook een blauw hemd kopen. Ook rode Chiro-botten zijn er aanwezig. Wat veel meisjes op onze Chiro doen, is een ondershort van de Chiro dragen onder hun rok. Dit kan je ook kopen bij De Banier. Daarnaast zie je ook vaak een paar rode Chiro-onderbroeken van De Banier as we een klerenketting maken! Je kan er nog veel andere dingen kopen. Kijk maar eens gerust op http://www.debanier.be/chiro/kledij.html

Kleren kopen op onze Chiro en onze tweededehands-lijn

Je kan de T-shirten en truien van Chiro Bobo kopen bij ons voor of na de Chiro. Vraag er gerust naar bij een leiding die aanwezig is en die persoon zal u doorverwijzen. Onze verkoop vindt plaats aan ons tuinhuis. Onze T-shirt kost 5 euro en onze trui kost 20 euro. We hebben verschillende maten in ons aanbod voor de kleinste Ribbel tot onze grootste Aspi! 

Daarnaast hebben we ook een tweedehands-lijn op onze Chiro. Wat houdt dat juist in? Iedereen kan zijn Chiroshort/rok binnenbrengen en kan daar 3 euro voor terug krijgen! Dus als je zoon of dochter uit zijn broek of rok gegroeid is, mag je deze altijd binnen brengen! Hoe meer, hoe liever! 

Maar als je juist een Chirobroek of rok nodig hebt, kan je een tweedehands-exemplaar kopen bij ons! Deze kost maar 5 euro (i.p.v. de originele prijs van 32/36 euro). Ons aanbod hangt zeer sterk af van wat er binnen gebracht wordt. Dus je vraagt het best altijd eens na op de Chiro zelf. Ook kan je voor 10 euro een oude trui en/of hemd kopen. Als deze er zijn natuurlijk.

bottom of page