top of page

De vijf afdelingen

Ribbels: 5- tot 8 jaar
 

Deze gekke bende leert voor het eerst de Chiro kennen. Vele fantasierijke spelletjes waar ze zich helemaal in kunnen verliezen of echt eens vuil worden, wat thuis niet echt veel gebeurd. Zij houden van vrij spel maar leren op de Chiro ook spelletjes met regels. Ribbels zijn nog erg op zichzelf gericht dus hier leren ze ook al wat met elkaar samen te spelen, en niet enkel naast elkaar te spelen. Ze doen veel ervaringen op en kijken echt op naar de leiding. Een goede band tussen leiding en ouders van de Ribbels is essentieel om deze kleine kapoenen toe te vertrouwen aan de Chiro. De afdelingskleur voor de Ribbels is paars en hun mascotte is Rupsje Ribbel. Klik hier voor meer informatie over de leiding van de Ribbels. 
 

Speelclub: 8- tot 10 jaar
 

Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed. De afdelingskleur voor de Speelclub is geel en hun mascotte is Mazzel. Klik hier voor meer informatie over de leiding van de Speelclub. 

 

Rakwi's: 10- tot 12 jaar

De 10- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint. De afdelingskleur voor de Rakwi's is groen en hun mascotte is Sjoepap. Klik hier voor meer informatie over de leiding van de Rakwi's. 

 

Tito's: 12- tot 14 jaar

trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om te zwijmelen over een superster of om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. Kortom: typisch Tito’s. De afdelingskleur voor de Tito's is rood en hun mascottes zijn Flam en Spetter. Klik hier voor meer informatie over de leiding van de Tito's. 

 

Kaspi's: 14- tot 18 jaar

De oudste afdeling neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudsten, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Klik hier voor meer informatie over de leiding van de Kaspi's. 

 

 

18+: De leidingsploeg van Chiro Bobo. De leidingsploeg zorgt elke week voor een leuke activiteit voor hun afdeling. Soms spelen verschillende afdelingen met elkaar samen of soms zelfs de hele Chiro. De leiding wordt voorgesteld door de leidingsboom.

rupsjeribbel.png
Mazzel zonder achtergrond de echte_0.webp
Sjoepap!.webp
tito - flam&spetter_1.png
bob_bever.png
freek_de_egel-300x177.png
bottom of page