Algemene informatie

Chiro Bobo is een gemengde Chiro voor jongens en meisjes van 5 jaar (het jaar waarin je 6 wordt) en tot 18 jaar. Daarna worden leden leiding. We hebben zes afdelingen: de Ribbels, de Speelclub, de Rakwi's, de Tito's, de Keti's en de Aspi's. Meer informatie over de afdelingen, klik hier. Meer informatie over hun leiding, klik hier. We zijn een relatief kleine Chiro, maar daardoor kent iedereen elkaar echt wel goed en hangt er echt wel een hechte band

Algemene kampinformatie

Elk jaar gaan we op kamp of ook wel bivak genoemd. We gaan met alle zes de afdelingen samen op kamp. Het kamp valt jaarlijks van 21 juli tot 31 juli. De drie jongste groepen gaan naar de kampplaats met het openbaar vervoer en de drie oudste groepen gaan steeds met de fiets. Iedereen mee op kamp, dat is ons motto! En dat mag je letterlijk nemen want ook al zit je niet bij de Chiro, mag je mee met ons op kamp! Een kamp kost 140 euro. Voor meer informatie kun je ons steeds contacteren via 'CONTACT'. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij geïnteresseerd om TP, kookploeg of helper? Contacteer één van de leiding of stuur een sms naar de hoofdleiding of mail naar chiro_bobo@hotmail.com

Enkele quotes 

"Een plaats waar je wereld open gaat, een
plaats waar je jezelf kan zijn, een plaats waar je regels kan breken, een plaats vol vreugde en vriendschappen"

Quote van Kinzly (Keti)

"Een deel van mijn leven"

Quote van Kiona (leidster)

"Voor mij is Chiro Bobo mijn tweede familie. Ik kan altijd terecht bij de leiding en de leden. De leiding staat altijd klaar om te luisteren wanneer iemand iets kwijt moet, ook voor de spelletjes en alles, wordt er geluisterd naar de leden. Er wordt niet een heel groot onderscheid gemaakt tussen de groepen en iedereen komt overeen met iedereen! Wanneer er ergens een been scheef zit, wordt er een oplossing gezocht. Zo blijven  we 1 hechte groep en dat is waarom ik van 'den Bobo' hou!"

Quote van Silke (Keti) 

Een super plezante bende die kindjes op hun gemak stellen samen leuke dingen doen de kindjes de kans geven om te ontdekken en om open te bloeien

Quote van Kemmely
(mama van Bruce en Elena)

Quote van Femke (Aspi) 

"Chiro Bobo is voor mij een plaats waar je veel plezier kan maken met je vrienden. Een plaats waar je volledig jezelf kan zijn en jezelf volledig kan geven. De Chiro is een plaats waar echt iedereen erbij hoort en waar je omringd wordt door fantastische mensen!"

De Chirogroepen brengen kinderen en jongeren in hun vrije tijd samen, zonder onderscheid. Via spel laten we hen ervaringen opdoen, leren we hen samenleven en bieden we hen een kijk op zichzelf en op de wereld.  De Chiro is meer nog dan spel, we zijn een leerschool voor het leven. Vertrekkend uit de leefwereld van kinderen en jongeren streven we met hen naar een Chirodroom: een wereld waarin de Chirowaarden graag zien, rechtvaardigheid en innerlijkheid centraal staan. We werken hiervoor met onze Chiromethoden (de participatieve, de gemeenschapsgerichte en de intuïtieve methode). Chiro is geen eiland, maar is betrokken zijn op de brede gemeenschap. We zetten jongeren aan om een engagement op te nemen in de buurt en de samenleving. We vormen hen tot geëngageerde en kritische wereldburgers. Diversiteit en verbondenheid moedigen wij sterk aan!


Met alle groepen samen bouwen we aan één jeugdbeweging: Chiro.

De leidingsploeg wordt geholpen op kamp door twee TP's en een kookploeg. De TP's helpen vooral met de praktische kant van het kamp. Ze gaan naar de winkel, leggen steeds al het materiaal klaar voor alle spelen voor alle afdelingen en nemen tot wel duizend foto's per kamp. De kookploeg bestaat uit een aantal mensen die elke dag voor heel de Chiro koken. Zij houden met alles rekening (van vegetariërs tot allergieën tot allerlei andere dingen) tijdens het koken en zijn daarbij erg betrokken bij de Chiro tijdens het kamp en daarbuiten. Ze doen graag nog eens een spelletje mee en geven steeds raad aan de leidingsploeg. Tijdens het begin en het einde van het kamp, kunnen we ook steeds rekenen op echte helpers. Zij helpen met de camion in- en uit te laden en steken de handen uit de mouwen als er ter plaatse nog iets moet geholpen worden zoals tenten opzetten en dergelijke. Zonder hen zou het kamp niet door kunnen gaan. 

Quote van Lina (Volwassen Begeleidster) 

"Samen spelen en samenspelen."

Stuur gerust zelf maar iets door naar ons!

Quote van Bjorgen (Aspi) 

"De place to be!"

Donckstraat 1 

9200 Dendermonde